Is dit verhaal het vervolg op De grenzeloze kus?
Nee, niet echt. De personen uit Dgk vond ik wel heel leuk en die wilde ik ‘verder laten leven’, maar de boeken zou je los van elkaar moeten kunnen lezen. Daarom wisselen de hoofdpersonen en bijfiguren elkaar af en is iedereen weer wat ouder geworden. De spannende dingen die in Vergeten verleiding beleefd worden staan los van het thema uit Dgk. Op de achtergrond krijg je wel mee hoe het verder gaat met Kasja, Michail en Hannah.

Hoe kwam je op het idee voor dit boek?
Eigenlijk omdat sommige zinnen in gesprekken extra indruk op me maken, o.a. dat iemand als bedankje een schilderij had gekregen. Waarom die woorden me raakten weet ik niet, maar er blijft een gevoel achter en daaruit ontstaat op een gegeven moment een verhaal. Ik heb ook doodsaaie dingen te doen (strijken om maar iets te noemen) en ondertussen denk ik liever aan wat leuks. Al die indrukken vallen dan op hun plaats. Opeens voel je dat je moet schrijven. Het begin is er...

Bestaat de Gieselgeer?
Die weg bestaat echt. Toen ik er liep en later op de spoorbrug stond, wist ik dat het verhaal zich in zo’n mooie omgeving moest afspelen. Het huis met die grote tuin, van Katarina, bestaat niet en die leuke jongen ben ik er ook nog niet tegengekomen.

Is er nog meer echt gebeurd of is de rest fantasie?
Sommige gevoelens en gebeurtenissen verwerk ik in een verhaal. Herinneringen van anderen of van mezelf inspireren me. Soms blijf ik dicht bij de ‘waarheid’, maar dat weet bijna niemand. Meestal gebruik ik ze als basis en eindig ik ver van de werkelijkheid.

Wat zou je het leukste vinden, uit het boek, om zelf mee te maken?
De aantrekkingskracht en romantische spanning tussen Sanne en Jonas.