Waar gaat het over?
Hannah logeert graag bij haar oma in het dorp tussen de weilanden. Soms neemt ze een vriendje mee, maar deze keer gaat alles een beetje anders. Als Hannah op een ochtend naar de steiger fietst, is 'haar plekje' bezet. Er zit een mevrouw in een blauwe jas op de steiger. En niet zomaar een mevrouw. Hé, die ken ik, denkt Hannah verbaasd. Ik heb haar op de tv gezien. De grote K, zoals Hannah de koningin noemt, is ontsnapt. Bovendien lijkt haar de vrijheid wel heel goed te bevallen. Voor één keertje wil ze doen waar ze zelf zin in heeft. Maar niemand mag haar herkennen en daarvoor heeft ze de hulp van Hannah nodig. Ondertussen maken twee mannen zich grote zorgen. Zij moesten 'Kaatje' bewaken, maar Kaatje is weg! Ontvoerd? Ontsnapt? Als echte geheime agenten proberen ze haar op het spoor te komen. Zal dit spoor naar Hannah leiden?

Het idee Hannah
Je voelt de zon, je hoort van die zomergeluiden en ruikt de geur van water. Stel dat je zo'n gezellig plekje hebt waar je graag bent en plotseling komt er een bijzonder iemand naast je zitten… Zo werd het verhaal van Hannah geboren. Het schrijven is een gevoel alsof je helemaal tot leven komt. Ik heb het geluk Paula Pasveer te kennen. Zij heeft een prachtige illustratie voor de omslag gemaakt, die het karakter van het boek goed weergeeft. Ook de poster van Hannah en de grote K is door haar ontworpen.

Hannah's ongeluk
Het is een tijd geleden dat 'Hannah en de grote K' is geschreven. Alles stond op een oude diskette, die stuk ging vlak voordat ik het verhaal zou printen om naar de uitgever te sturen. Ik had geen reserve en nergens kon ik Hannah terugvinden. Vreselijk vond ik dat. Toen voelde ik pas hoeveel het boek voor mij betekende. Uiteindelijk is het gelukkig goed gekomen en sindsdien vergeet ik nooit een kopie te maken.